Reméljük ez volt oviskorunk legszebb nyara
– és ehhez talán mi is hozzájárultunk!

Közösségi óvodánk pedagógusi csapata sok fejlesztő szakemberrel és önkéntes segítővel közösen izgalmas programokat dolgozott ki a nyárra. Célunk, hogy ezen a nyáron a hozzánk jelentkező gyerekek szabadon tegyenek felfedezéseket, kísérletezzenek és alkossanak saját tempójukban, egy inspiráló közegben és közösségben. A táborok kapcsán, illetve a nyár folyamán több fejlesztőpedagógus és szakértő is elérhető volt, így a szülők különféle típusú felmérések közül is választhatnak. 

FB_event_táborok_varos1.jpg

JÚLIUS 1-5.

Varázslatos Városunk Városismereti Tábor

Szitás Eszter óvodapedagógus vezetésével

Szeged ősrégi, rejtett titkait nyomozzuk ki, járjuk végig s közben alaposan megismerkedünk csodás városunkkal. Az öt nap egybefüggő, egymásra épülő történetek, események folyama, amelyet a gyerekek saját tempójukban járhatnak végig. Mágikus helyszínek, mesés történetek, érdekes személyiségek és rengeteg váratlan meglepetés, kódolt feladat és felejthetetlen élmény várja az 5-­8 éves korosztályt. (Ellátogatunk a Somogyi Könyvtárba, a Múzeumba, a Fekete Házba, meglátogatjuk az „Öreg Hölgyet”, a Nagyállomásról elvonatozunk Rókusra, megyünk még a Városházára, a Ligetbe, a Széchenyi térre, a Zsinagógába, az Anna­-kúthoz, az Anna fürdőbe, a Reök-­palotába és a végkifejlet a Partfürdőn köszönt ránk.) A tábor szervezését és lebonyolítását a MAI (Monostori András Idegenvezetések) és a szegedi Tourinform is támogatja.
Várjuk a rejtélyek és a nyomozás kis szegedi szerelmeseit!

A program végére a gyerekek mesélni tudnak a város legizgalmasabb helyeiről, és az ott átélt élményeikről is.

BETELT! :(

FB_event_táborok_varos2.jpg

JÚLIUS 8-12.

Varázslatos Városunk Városismereti Tábor

Szitás Eszter óvodapedagógus vezetésével

Második turnus.

BETELT! :(

FB_event_táborok_zene1.jpg

JÚLIUS 15-19.

Cifra Palota Zene- és Képzőművészeti Tábor

Baranyai Erika óvodapedagógus vezetésével

Készítsük el együtt a Cifra palotát/hajót és töltsük meg zenével! Dobozvár vagy hajó- készítése, kifestése a gyerekek döntése alapján. Az újrahasznosítás jegyében különböző anyagokkal szőnyeget, függönyt, vitorlát, zászlót varrunk, szövünk, csomózunk, makramézunk, dísztárgyakkal ékesítünk. Nyitott füllel, szemmel kirándulásra indulunk, botokat, ágakat gyűjtünk, amiket alkotásra használhatunk. A délutánok a zene, mese jegyében telnek játékos foglalkozással, zenehallgatással, hangszerek készítésével.

A program végére a gyerekek a művészeteket önkifejezésük változatos csatornáinak látják majd, és tudatosabb kiaknázói lesznek saját alkotó erejüknek.

BETELT! :(

FB_event_táborok_zene2.jpg

JÚLIUS 22-26.

Cifra Palota Zene- és Képzőművészeti Tábor

Baranyai Erika óvodapedagógus vezetésével

Második turnus

BETELT! :(

FB_event_táborok_angol.jpg

JÚLIUS 29-AUGUSZTUS 2.

Angol Fürkész Tábor

Kovács Kata nyelvtanár vezetésével

Természetismeret az óvodás korosztályra szabva. Egy angol nyelvű mesére építve gyűjtésre indulunk, természeti jelenségeket figyelünk meg és elemzünk, majd végül projektmunkával zárunk. A hét célja a szókincsbővítés és az angol nyelvi környezetben való természetes létezés. A táborvezetők egyike angol nyelven kommunikál a gyerekekkel. A részvételnek nem feltétele az előzetes nyelvtudás.

A program végére a gyerekek megismerik a STEAM folyamatok kérdésfeltevés-kutatás-tervezés-alkotás-bemutatás alapvető lépcsőfokait és képesek lesznek azokat alkalmazni.

BETELT! :(

FB_event_táborok_steam.jpg

AUG. 5-9.

Az Öt Elem – 
STEAM Tábor

Ágoston Réka viselkedéselemző, evésterapeuta, mozgásfejlesztő vezetésével

Az egyes elemek tulajdonságainak, érdekességeinek felfedezéséről szól a hét, valamint arról, hogy az ember hogyan óvja ezeket az értékeket és azoknak milyen szerepünk van a természet körforgásában. Kísérletek - „Mini labor”, rengeteg mozgás, zenei élmények, környezetvédelem, újrahasznosítás, kézzel-lábbal játék, kézműveskedés- egyedi alkotások. Mi a STEAM? Itt írunk róla.

A program végére a gyerekek képesek lesznek a természeti elemekhez közel kerülve, ehhez kapcsolódó alkotásaikban megtalálni saját egyediségüket.

BETELT! :(

FB_event_táborok_szenzoros.jpg

AUG. 12-16.

Érezz rá! – 
Szenzoros Tábor

Ágoston Réka viselkedéselemző, evésterapeuta, mozgásfejlesztő vezetésével

Az egyes elemek tulajdonságainak, érdekességeinek felfedezéséről szól a hét, valamint arról, hogy az ember hogyan óvja ezeket az értékeket és azoknak milyen szerepünk van a természet körforgásában. Kísérletek - „Mini labor”, rengeteg mozgás, zenei élmények, környezetvédelem, újrahasznosítás, kézzel-lábbal játék, kézműveskedés- egyedi alkotások.

A program végére a gyerekek képesek lesznek a természeti elemekhez közel kerülve, ehhez kapcsolódó alkotásaikban megtalálni saját egyediségüket.

BETELT! :(

FB_event_táborok_iskolahang.jpg

AUG. 26-30.

Iskolára Hangoló Tábor

Bali Márta gyógypedagógus vezetésével

Célunk, hogy a gyermekeket játékosan készítsük fel az iskolakezdésre. Az iskolaérettség felmérése után a tábor alatt kiemelten foglalkozunk azokkal a területekkel, amik az első osztályban elengedhetetlenek. A táborban egyénre szabottan (a felmérés alapján) az összes napon különböző alapképességeket fejlesztünk, ezzel sikerélményhez juttatva gyermekeket. A célzott képességfejlesztés akkor sikeres és hatásos, ha a gyermek észre sem veszi azt. A komplex iskola előkészítő tábor, amely a mozgáskoordinációt és a kreativitást is fejleszti, nemcsak a tudatos szülőknek szól, hanem az élményre vágyó iskolába készülő gyermekeknek is.
A tábor végére a gyermek képes lesz saját tanulási stratégiák kialakítására (rendszerben gondolkodás, az összpontosítás, memória).

BETELT! :(

A táborok lebonyolításában a SzegedSchool stábja is részt vesz.

Monostoriné Gabriella

Csányi Éva

Ikotin-Lajter Elvira