Oviskorunk legszebb nyara!​

Közösségi óvodánk pedagógusi csapata sok fejlesztő szakemberrel és önkéntes segítővel közösen izgalmas programokat dolgozott ki a nyárra. Célunk, hogy ezen a nyáron a hozzánk jelentkező gyerekek szabadon tegyenek felfedezéseket, kísérletezzenek és alkossanak saját tempójukban, egy inspiráló közegben és közösségben. A táborok kapcsán, illetve a nyár folyamán több fejlesztőpedagógus és szakértő is elérhető lesz, így a szülők különféle típusú felmérések közül is választhatnak. 

 • A táborok díja egységesen 22.800ft/fő/hét

 • (2.800 Ft-al emelkedett, de így az A2 Gasztro Cafféban lesz ebéd!)

 • Testvérkedvezmény és további táborok kedvezménye 19.800ft/fő/hét

 • Minden táborunkat gyakorlott pedagógus szakember vezeti, hétfőtől péntekig 8-16 óráig tartanak.

 • A táborok helyszíne (bázisa) egységesen a SzegedSchool központja. (Szeged, Béke utca 1.)

 • Maximális létszám: 16 fő.

 • Az ebéd utáni pihenés lehetőségét biztosítjuk.

 • Ebéd A2 Gasztro Cafféban, ezen túl uzsonnát és gyümölcsöt biztosítunk.

 • Jelentkezés a jelentkezési lap kitöltésével és a részvételi díj befizetésével történik (személyesen a SzegedSchoolban 8-16 óra között. (Utalni akarod? Jelezd a zsolt@szegedschool.org címen!)

 • Kérdéseket a sziasztok@szegedschool.org-ra írhattok.

 • A táborokba jelentkezők 10% kedvezményt kapnak a zsúrok, szülinapok rendezésekor

A2 logo

Szeged ősrégi, rejtett titkait nyomozzuk ki, járjuk végig s közben alaposan megismerkedünk csodás városunkkal. Az öt nap egybefüggő, egymásra épülő történetek, események folyama, amelyet a gyerekek saját tempójukban járhatnak végig. Mágikus helyszínek, mesés történetek, érdekes személyiségek és rengeteg váratlan meglepetés, kódolt feladat és felejthetetlen élmény várja az 5-­8 éves korosztályt. (Ellátogatunk a Somogyi Könyvtárba, a Múzeumba, a Fekete Házba, meglátogatjuk az „Öreg Hölgyet”, a Nagyállomásról elvonatozunk Rókusra, megyünk még a Városházára, a Ligetbe, a Széchenyi térre, a Zsinagógába, az Anna­-kúthoz, az Anna fürdőbe, a Reök-­palotába és a végkifejlet a Partfürdőn köszönt ránk.) A tábor szervezését és lebonyolítását a MAI (Monostori András Idegenvezetések) és a szegedi Tourinform is támogatja.
Várjuk a rejtélyek és a nyomozás kis szegedi szerelmeseit!

A program végére a gyerekek mesélni tudnak a város legizgalmasabb helyeiről, és az ott átélt élményeikről is.

BETELT! :(

JÚLIUS 1-5.

Varázslatos Városunk Városismereti Tábor

Szitás Eszter óvodapedagógus vezetésével

Második turnus.

BETELT! :(

JÚLIUS 8-12.

Varázslatos Városunk Városismereti Tábor

Szitás Eszter óvodapedagógus vezetésével

Készítsük el együtt a Cifra palotát/hajót és töltsük meg zenével! Dobozvár vagy hajó- készítése, kifestése a gyerekek döntése alapján. Az újrahasznosítás jegyében különböző anyagokkal szőnyeget, függönyt, vitorlát, zászlót varrunk, szövünk, csomózunk, makramézunk, dísztárgyakkal ékesítünk. Nyitott füllel, szemmel kirándulásra indulunk, botokat, ágakat gyűjtünk, amiket alkotásra használhatunk. A délutánok a zene, mese jegyében telnek játékos foglalkozással, zenehallgatással, hangszerek készítésével.

A program végére a gyerekek a művészeteket önkifejezésük változatos csatornáinak látják majd, és tudatosabb kiaknázói lesznek saját alkotó erejüknek.

BETELT! :(

JÚLIUS 15-19.

Cifra Palota Zene- és Képzőművészeti Tábor

Baranyai Erika óvodapedagógus vezetésével

Második turnus

BETELT! :(

JÚLIUS 22-26.

Cifra Palota Zene- és Képzőművészeti Tábor

Baranyai Erika óvodapedagógus vezetésével

Természetismeret az óvodás korosztályra szabva. Egy angol nyelvű mesére építve gyűjtésre indulunk, természeti jelenségeket figyelünk meg és elemzünk, majd végül projektmunkával zárunk. A hét célja a szókincsbővítés és az angol nyelvi környezetben való természetes létezés. A táborvezetők egyike angol nyelven kommunikál a gyerekekkel. A részvételnek nem feltétele az előzetes nyelvtudás.

A program végére a gyerekek megismerik a STEAM folyamatok kérdésfeltevés-kutatás-tervezés-alkotás-bemutatás alapvető lépcsőfokait és képesek lesznek azokat alkalmazni.

BETELT! :(

JÚLIUS 29-AUGUSZTUS 2.

Angol Fürkész Tábor

Kovács Kata nyelvtanár vezetésével

Az egyes elemek tulajdonságainak, érdekességeinek felfedezéséről szól a hét, valamint arról, hogy az ember hogyan óvja ezeket az értékeket és azoknak milyen szerepünk van a természet körforgásában. Kísérletek - „Mini labor”, rengeteg mozgás, zenei élmények, környezetvédelem, újrahasznosítás, kézzel-lábbal játék, kézműveskedés- egyedi alkotások. Mi a STEAM? Itt írunk róla.

A program végére a gyerekek képesek lesznek a természeti elemekhez közel kerülve, ehhez kapcsolódó alkotásaikban megtalálni saját egyediségüket.

BETELT! :(

AUG. 5-9.

Az Öt Elem – 
STEAM Tábor

Ágoston Réka viselkedéselemző, evésterapeuta, mozgásfejlesztő vezetésével

Az egyes elemek tulajdonságainak, érdekességeinek felfedezéséről szól a hét, valamint arról, hogy az ember hogyan óvja ezeket az értékeket és azoknak milyen szerepünk van a természet körforgásában. Kísérletek - „Mini labor”, rengeteg mozgás, zenei élmények, környezetvédelem, újrahasznosítás, kézzel-lábbal játék, kézműveskedés- egyedi alkotások.

A program végére a gyerekek képesek lesznek a természeti elemekhez közel kerülve, ehhez kapcsolódó alkotásaikban megtalálni saját egyediségüket.

BETELT! :(

AUG. 12-16.

Érezz rá! – 
Szenzoros Tábor

Ágoston Réka viselkedéselemző, evésterapeuta, mozgásfejlesztő vezetésével

Célunk, hogy a gyermekeket játékosan készítsük fel az iskolakezdésre. Az iskolaérettség felmérése után a tábor alatt kiemelten foglalkozunk azokkal a területekkel, amik az első osztályban elengedhetetlenek. A táborban egyénre szabottan (a felmérés alapján) az összes napon különböző alapképességeket fejlesztünk, ezzel sikerélményhez juttatva gyermekeket. A célzott képességfejlesztés akkor sikeres és hatásos, ha a gyermek észre sem veszi azt. A komplex iskola előkészítő tábor, amely a mozgáskoordinációt és a kreativitást is fejleszti, nemcsak a tudatos szülőknek szól, hanem az élményre vágyó iskolába készülő gyermekeknek is.
A tábor végére a gyermek képes lesz saját tanulási stratégiák kialakítására (rendszerben gondolkodás, az összpontosítás, memória).

BETELT! :(

AUG. 26-30.

Iskolára Hangoló Tábor

Bali Márta gyógypedagógus vezetésével

A táborok lebonyolításában a SzegedSchool stábja is részt vesz.

Monostoriné Gabriella

Csányi Éva

Ikotin-Lajter Elvira